Åhhh vad jag älskar måndagar.. NOT!

Well Well, såhär ser jag ut idag. Eller jag gjorde iaf det innan jag begav mig ut i regnet/snöblasket. Just nu sitter jag nerbäddad i soffan med mjukisbyxor..Humöret är ganska dåligt och jag känner mest för att bara gå och lägga mig igen. Var trött på denna dagen innan jag hade hunnit vakna. Ska snart sätta mig och plugga genetik så räknar inte med att bli på bättre humör heller..
 

Kommentarer
Postat av: Geomeistro

Vilken tur att man slipper genetiken. DNA-teknik har aldrig intresserat mig eller för den delen fascinerat mig. Jag tycker biologi har för lite fokus på beräkningar och mer övervägande fakta. Det kvittar om du läser naturkunskap eller biologi, samma korvstoppning. Kemi och fysik är lätt bättre för då slipper du pränta in allt i skallen och skaffar dig istället en förståelse i lugn och ro som kommer att sitta där för evigt. Svårare att tappa det för det är inte så faktabaserat som biologi. Älskar problemlösningar och beräkningar, känns så harmoniskt på något vis, det blir en slags mysfaktor över det eller AHA-känsla. Formeltrolla i all evighet :D Sedan är jag inte heller någon matteälskare att jag vill läsa matematisk statistik och annat som inte är relevant med min utbildning. Det räckte med Ma D. För nu när man hör att Ma 4 är 70% Ma D och 100% Ma E så kan det inte vara lätt för de nya årskullarna att satsa på såna utbildningar som inte är civilingenjör.

Oj vad jag babblar på :(
Hade väl inte så mycket att komma med denna gång.

/Sandbian (Geologstudent vid Lunds universitet)

Svar: Det är lite spännande men ganska ointressant! Men jag gillar både biologi och naturkunskap! Gillar inte att det inte är massa beräkningar haha! Matta har aldrig varit mitt favoritämne, har varit ganska duktig på det men det har aldrig varit skoj. Räckte att man läste till MatteB!Kemin var en av de stora anledningarna att jag bytade från NV till det jag läser nu. Kemi är inte alls skoj! Formler har jag aldrig gillat, jag gillar att ha fakta att läsa och lära mig, det funkar bäst för mig! :)
Rebecca Bendren

2013-02-06 @ 22:55:39
Postat av: Geomeistro

Även om jag tycker kemi och fysik är skoj så är ändå naturvetenskapliga ämnen på gymnasiet godtyckliga, poänglösa, tråkiga och ostimulerande. Om jag tex vill bli malmgeolog för att jag ser fram emot att mäta falltiden på tennisbollar från köksbordet och skriva rapporter om det i passiv form, formelmemorering, godtyckliga dummifieringar av materialet du jobbar med samt att aldrig någonsin bli utmanad eller stimulerad så skulle det vara en falsk marknadsföring. Allt som jag tog med mig från gymnasiet har inte behövts användas så värst förutom i vissa kurser. Och nu senast har jag stött på något alldeles nytt - geokemi - medicinisk geologi. Man blev bokstavligt talat extraknäckt att man kastades in i kemikaliska beräkningar på ny nivå. Om man tyckte Kemi B var tuff önskar man i denna kurs att man aldrig var född ;)Tänk dig Ma D + abstrakt kemi så förstår du säkert hur vi mår efteråt. Och just nu läser jag geofysik, också väldigt intressant, men jättetuff! Gravimeterdata och magnetometerdata är mätningar som har innefattande för mycket beräkningar för min smak. Termodynamiska beräkningar i litosfärkursen som behandlar petrologi var bara en repetition från gymnasiefysiken men allt tillhörande basblocket är också gymnasiekompetens man behöver för tillfället.

Men om du bytte från NV pga kemin så tyckte du inte att fysik var så himla farligt? :) Istället för formelblad får man ut periodiska systemet på kemiproven. Men så länge du förstod skillnaderna mellan grupp och period så kan man lätt avläsa. Du ska sikta på fotografkarriären då? Hade det inte varit för matten hade jag nog ändå vågat ge mig på en civingexam i antingen väg och vattenbyggnad eller elektroteknik. Jag känner ändå att geoteknik lockar.

/Sandbian (Geologstudent vid Lunds universitet)

Svar: OjOj.. Låter ju spännande haha! Låter inte alls som jag hade klarat geokemi med andra ord! Säkert jättespännande och så men ja.. Inte min grej!:)
Fysik har jag alltid älskat, dock fick jag det sabbat av läraren jag hade i det som gjorde det till den tråkigaste kursen någonsin. Men fysik är skoj och det är logiskt. Men tror jag ska försöka hålla mig till att fota, känns lite mer som min grej om jag ska vara helt ärlig!:) Bytade från NV då det kändes om att alla kurser var matte i en eller annan form, eller ja inte biologin då men den kursen gillade jag faktiskt. Det blev helt enkelt för mycket matte för lille mig, behöver mer utrymme för att vara kreativ och få uttrycka mig på olika sätt. Så journalistik med inriktning mot foto passar mig som handen i handsken!
Rebecca Bendren

2013-02-07 @ 19:49:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin
RSS 2.0